• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Kreatywne Podróże: Inspiracje i Projekty

Dokonując zakupów w gigantycznym supermarkecie, co praktycznie jest nieodzownym punktem zakupów realizowanym co jakiś czas, spostrzegamy rozmaite artykuły spożywcze zachwalane w marketingach jako super zdrowe, zawierające w sobie czy to ciąg witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru nadzwyczaj obszerny asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki czy bagietki, do ciemnego, jak chleb graham lub razowy – znacznie więcej na witrynie ANCHOR. Wszyscy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego jedzenia pieczywa razowego, jako tego, które ma właściwości zdumiewające dla zdrowia, sporo mikroelementów, otrębów, jakie mają należyty wpływ na skonstruowany przez nas układ trawienny. Mimo to musimy uważać, decydując się na kupno chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy tylko ciemne, a nie razowe. Producenci pieczywa niejednokrotnie stosują takie triki, że dodają do pieczywa zwykłego, pszennego czy też żytniego karmel, trochę ziarna słonecznika oraz sprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób jedynie razowopodobny oraz nie wnosi do naszego organizmu jakichkolwiek wartości.

1. Kontynuuj

2. Kontynuuj

Z Pasją przez Życie: Blog o Hobby

Categories: Hobby

Comments are closed.