Kuchnia syryjska: Przepisy na falafel i hummus
Żywność ekologiczna jest na ogół uważana za niezmiernie zdrową. Dzieje się tak bo artykuły ekologiczne są aktywowane przy przeznaczeniu pewnych stricte wskazanych reguł. W szczególe nie mogą być sztucznie adiustowane. Świadczy to, że na przykład ekologiczne warzywa mogą wyglądać mniej atrakcyjnie aniżeli położone obok w sklepie te same materiały z nieekologicznych upraw. Możemy jednak mieć pewność, że do ich wytworzenia nie użyto środków chemicznych. Człowiek nie interweniował także w ich genotyp. Ekologiczne jarzyny powstały w sposób naturalny. To sprawia, że nie zawierają jakichkolwiek ulepszaczy. Są przez to zdrowsze, jak Sklep.Fungopol.PL – Grzyby Leśne: Marynowane, Suszone, Mrożone. To samo dotyczy innych towarów spożywczych. Ekologiczne mięso będzie wywodziło się z takich upraw, w jakich zwierzęta mają zagwarantowane jak optymalne warunki życia. Nie są także sztucznie dokarmiane w celu zwiększenia ich wagi. Tak samo rzecz ma się na przykład z jajkami. Te wywodzące się z ekologicznych ferm kurzych na pewno będą bogatsze w różnego typu wartości odżywcze. W następstwie tego należałoby jeść żywność ekologiczną.
1. Kliknij
2. Przeczytaj to
Kuchnia kubańska: Przepisy na ropa vieja i moros y cristianos